07 Eki
Yazan
0 Yorumlar
410 Görüntüleme
Tamanu Yağı Üretim Süreci ve Muhteşem İyileştirme Gücü
Tamanu yağını sadece biraz yağ oluşturmak için yoğun hale getirme süreci çok fazla zaman, emek ve meyve gerektirir. Yaklaşık olarak, 100 Türk Lirası'nın biraz üzerinde değerde yağ yapmak için yaklaşık 2,500 Türk Lirası değerinde Tamanu meyvesi (yaklaşık olarak her yıl bir ağaç üretir) gerekir.
Tamanu yağı ilk gözlemde zengin bir yağ bulmak için pek olası olmayan bir yer olan çekirdekten gelse de, çok kuru başlar. İlk adım, ağaçlardan doğal olarak düşen meyvelerin toplanması ve çekirdeklerinin ayıklanmasıdır. Çekirdek meyveden çıkarıldıktan sonra kırılır ve bir veya iki ay boyunca güneşte kurumaya bırakılır. Kuruduktan sonra, çekirdekler kahverengimsi-kırmızı, çikolata rengine döner ve yapışkan hale gelir. Son olarak, Tamanu yağı, soğuk presleme ve filtreleme yoluyla bu yapışkan maddeden çıkarılır.
Tamanu yağımız, Güney Pasifik'teki yerlilerin onu kutsal saydığı küçük bir adadan geliyor. Meyveler elle toplanıyor ve soğuk presleniyor, bize tamamen doğal lüks bir yağ bırakıyor.

Yorum yaz